Belysning i badrum


För många idag är ett badrum en plats där det finns utrymme för avslappning, många ser idag ett badrum som ett hemma-spa. Möjligheten att tappa upp ett varmt bad med doftande örter, dämpa belysningen och tända några levande ljus, slå på avslappnande musik och vara för sig själv för en stund. Ett badrum kan ha så många funktioner så man måste tänka till lite för att hitta olika lampor och belysning som kan ge effekt och även funktion.

Tittar man på kostnader så är det badrum och kök som kostar mest när det gäller byggnation och renovering. Många som lägger ner mycket tid och även pengar för att skapa ett badrum vet idag att lampor och belysning är en viktig detalj vid planeringen, det gäller att tänka till innan. Tyvärr är det förvånansvärt många som glömmer bort belysningens betydelse för badrummet och fokuserar bara på kakel och badrumsinredning.

Takbelysning i badrummet

Ett badrum behöver en bra allmänbelysning i taket och det brukar fungera bra med olika former av lampor och oftast spotlights. Gillar man designdetaljer så ska man satsa på lampor istället för spotlights. För att kunna skapa stämning i badrummet så ska man installera en dimmer så att man kan variera ljusstrykan.

Badrumsspegeln behöver ljus

Placering av lampor och belysning i kombination med badrumsspegel är ganska viktig för den som behöver bra ljus vid ansiktsbehandling och sminkning. För bästa ljus bör man placera lampor vid sidan om spegeln och helst också ovanför. Man behöver det bäst tänkbara ljuset vid en spegel för att undvika skuggor.Välj gärna halogen ljuskälla som ger en fin färgåtergivning framför spegeln.

Välj lampor med matt eller opalbehandlat glas så slipper man bländas av belysningen.

Hur man använder belysning och lampor kan vara mycket individuellt också, det är helt OK att testa sina egna idéer. Varje person upplever ljus på så olika sätt, därför måste man också lite på sin egen magkänsla när man väljer sin belysning. Vad än rekommendationer säger så får man inte glömma att man själv ska trivas med placeringen, styrkan, färgen och ljuset.

       

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0 SEK
Till kassan
Fri frakt över 500:-
Snabba leveranser
Stäng