Spotlight vs Punktbelysning


Hur ska man tänka, hur ska man resonera när det gäller ljussättning med hjälp av spotlights?

Generellt sett monterar man spotlights i taket längs väggarna för att belysa mot väggarna på möbler och föremål som tavlor odylikt. Lågvolts halogen har en bra färgåtergivning och olika ljusspridning finns om du skall belysa tex en tavla. Passa på att även koppla en dimmer till dina spotlights för att kunna variera ljuset efter behov. Tänk på att ha rätt dimmer som passar ihop med armaturen.

Du kan idag byta ut 230 volts halogen mot LED ljuskällor för en miljövänligare och kostnads besparande åtgärd. Det finns flera varianter av LED ljuskällor som är dimbara och icke dimbara. Du väljer efter dina behov.

Skall man fälla in spotlights i taket måste man se vilka regler som krävs för att sätta upp spotlights på ett godkänt sätt. Beroende på om man väljer en lågvolt eller 230 volt spotlight eller kanske led måste man se om det finns plats för eventuella skyddsboxar i taket. Har man inget utrymme för infällda armaturer finns det ett bra urval av utanpåliggande spotlights som man även kan montera i befintliga takdosor.

Har du en krok i taket med ett lamputtag?
Många varianter på takspotlights finns för upphängning på takkrok och färdigt med lamppropp vilket gör att monteringen blir enkel. Kolla med butiken vad som gäller för just din armatur.

       

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 st 0 SEK
Till kassan
Fri frakt över 500:-
Snabba leveranser
Stäng